Sposób przygotowania:
Wegetariańskie krokietyETAP 1:
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić drobno pokrojoną cebulę, wsypać posiekane pieczarki, podsmażyć.
ETAP 2:
Liście jarmużu włożyć do wrzącej wody i gotować 3-4 minuty, osączyć, usunąć grube łodygi, posiekać. Połączyć z pieczarkami, dodać ugotowaną kaszę i startą na tarce marchew. Przyprawić do smaku, wymieszać.
ETAP 3:
Mleko połączyć z wodą, olejem, solą i pure z dyni.
ETAP 4:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, połączyć z płynnymi składnikami, zmiksować, pozostawić na pół godziny.
ETAP 5:
Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Na każdy włożyć porcję nadzienia, zawinąć boki i zwinąć w roladki.
ETAP 6:
Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
ETAP 7:
Na patelni z rozgrzanym olejem rumienić na złoty kolor.
madziulka89