Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami 2
wszystkie skladniki na ciasto dokladnie miksujemy. Patelnie delikatnie smarujemy olejem, nagrzewamy i smażymy cienkie naleśniki.
kapuste kiszoną odciskamy i lekko siekamy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Kiedy jest miękka odcedzamy ja (można delikatnie przepłukać) i dokładnie ją odciskamy.
Pieczarki myjemy i ucieramy na grubych oczkach, na patelni rozpuszczamy 3 łyzki masła i podsmażamy na nim pieczarki oraz cebule pokrojone w kostke, które lekko doprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy do kapusty, doprawiamy i dokładnie mieszamy.
Na każdego naleśnika nakładamy 1-2 łyżki faszru, brzegi lekko składamy do środka (tak jak na zdjęciu) i zwijamy w rulon.
Każdy nalesnik z osobna panierujemy w jajku, które dokladnie rozbełtujemy i doprawiamy sola i pieprzem oraz w bułce tartej.
Krokiety smażymy na rumiano po obu stronach. Podajemy z czerwonym barszczem
kapuste kiszoną odciskamy i lekko siekamy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Kiedy jest miękka odcedzamy ja (można delikatnie przepłukać) i dokładnie ją odciskamy.
Pieczarki myjemy i ucieramy na grubych oczkach, na patelni rozpuszczamy 3 łyzki masła i podsmażamy na nim pieczarki oraz cebule pokrojone w kostke, które lekko doprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy do kapusty, doprawiamy i dokładnie mieszamy.
Na każdego naleśnika nakładamy 1-2 łyżki faszru, brzegi lekko składamy do środka (tak jak na zdjęciu) i zwijamy w rulon.
Każdy nalesnik z osobna panierujemy w jajku, które dokladnie rozbełtujemy i doprawiamy sola i pieprzem oraz w bułce tartej.
Krokiety smażymy na rumiano po obu stronach. Podajemy z czerwonym barszczem