Sposób przygotowania:
Wiejska Pizza
Ciasto:
Drożdże rozpuścić w wodzie.
Mąka, żółtka, olej, rozpuszczone drożdże- zagnieść i zostawić ciasto aż do wyrośnięcia.
Farsz:
Cebule oskrobać, pokroić w pół krążki, Kiełbasę pokroić w kostkę,
pieczarki umyć i pokroić w plasterki, paprykę umyć wypróżnić i pokroić w kostkę.
Cebule podsmażyć dodać kiełbasę, następnie paprykę. Na osobnej patelni smażyć pieczarki. Gdy już wszystko się usmaży należy włożyć do miski i wymieszać.
Wyrośnięte ciasto rozłożyć na blachę, ułożyć farsz i na wierzch zetrzeć ser. Piec około 25 minut.
Drożdże rozpuścić w wodzie.
Mąka, żółtka, olej, rozpuszczone drożdże- zagnieść i zostawić ciasto aż do wyrośnięcia.
Farsz:
Cebule oskrobać, pokroić w pół krążki, Kiełbasę pokroić w kostkę,
pieczarki umyć i pokroić w plasterki, paprykę umyć wypróżnić i pokroić w kostkę.
Cebule podsmażyć dodać kiełbasę, następnie paprykę. Na osobnej patelni smażyć pieczarki. Gdy już wszystko się usmaży należy włożyć do miski i wymieszać.
Wyrośnięte ciasto rozłożyć na blachę, ułożyć farsz i na wierzch zetrzeć ser. Piec około 25 minut.