Sposób przygotowania:
Wiejska pizza z sosem czosnkowym
Mąkę przesiewamy dodajemy pokruszone drożdże , sól , olej oraz tyle ciepłej wody , ile zabierze mąka oraz sól i gałkę . Zagniatamy ciasto . Ciasto ma być elastyczne , gładkie . Cebulę obieramy , smażymy na oleju . doprawiamy . Myjemy pieczarki , kroimy , smażymy na oleju po cebuli , doprawiamy . Kurczaka smażymy na złoty kolor , solimy . Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki z piekarnika . Na jednej połowie wykładamy kurczaka , na drugiej pieczarki i cebulkę . Ścieramy na pizzę ser . Pieczemy w temp. 200 C około 10-15 minut . Sos:mieszamy jogurt z majonezem , dodajemy sok z cytryny , posiekany czosnek , czosnek granulowany , mieszamy . Polewamy upieczoną pizzę , pokrojoną w kawałki .