Sposób przygotowania:
Wielkanocna babka w wiosennych kolorach
Margarynę przełożyć do rondelka i ogrzewać do rozpuszczenia i zostawić do lekkiego ostygniecia. Jajka wbić do miski i utrzeć do puszysty krem z cukrem. Następnie cienkim strumieniem dodawać roztopioną i jeszcze ciepłą margarynę. Do osobnej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie partiami dosypywać ją do masy jajecznej na przemian ze śmietaną. Ucierać do momentu aż składniki ciasta dobrze się połączą. Ciasto podzielić na cztery równe części i do każdej dodać po jednym kolorze kisielu i po łyżce mleka. Dobrze wymieszać. Foremkę do babki wysmarować masłem i wysypać bułką.Następnie nakładać ciasto po łyżce z każdego koloru na przemian. Piec w 180 st około 55-60 minut. Następnie wyjąć z piekarnika, ostudzić i delikatnie wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem. Smacznego!
alaaa
monikaT83
alaaa
dzięki za info, jak będę w sklepie to popatrzę :)
monikaT83
mysza75
marietta