Sposób przygotowania:
Wielkanocna puchata baba
Białka oddzielamy od żółtek ,ubijamy na sztywno ze szczyptą soli ,dodajemy cukier i miksujemy ,następnie dodajemy żółtka i majonez . Mąki mieszamy ze sobą oraz proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo do masy jajecznej cały czas mieszając aż do połączenia składników. Trzy czwarte szklanki masy odlać i wsypać kakao wymieszać. Formę na babkę wysmarować margaryną wylać na dno troszkę masy kakaowej na to biała masę i na wierzch resztę masy kakaowej . Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180* i piec około 45 minut do suchego patyczka.Lukier : Cukier puder utrzeć z mlekiem na lejącą się masę i polukrować babkę .
Polpal
2milutka
Może dla Ciebie nie ma sensu....dla mnie ma:)
zbysiowa
Polpal o gustach się nie dyskutuje, co dla jednych bez sensu, dla innych ma sens, i wiadomo że do zdjęcia robimy sztuczne dekoracje, przynajmniej większość z nas:)
2milutka
Dokładnie a moja dekoracja jest przecież związana z tematem przepisu:)
monikaT83
2milutka
hihi:) dzięki:)
monikaT83
Polpal
Babka (z wyjątkiem tej zieleniny) wygląda bardzo ładnie i smacznie, sam z chęcią spróbowałbym kawałek.
2milutka
Babka (z wyjątkiem tej zieleniny) wygląda bardzo ładnie i smacznie, sam z chęcią spróbowałbym kawałek.[/quot
Powiem tak po części masz rację ale jak napisała zbysiowa są gusty i guściki a o tym się nie dyskutuje, skoro komuś to pasuje to tak robi i powiem Ci że to mój pierwszy przepis z niejadalną częścią na jadalnej :) Zazwyczaj staram się tego nie robić....
Polpal
Napisałem artykuł, który nie został zaakceptowany, na temat roślin jadalnych i niejadalnych, w naturze i w domu - większość ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego które rośliny są wręcz trujące i to jest właśnie główny powód na nie umieszczanie niejadalnych roślin na potrawach.
2milutka
O tym akurat wiem :) I więcej nie zrobię ...więc czuję się rozgrzeszona:D