Sposób przygotowania:
Wielkanocne babeczki
Do miski przesiewamy wszystkie suche składniki. W innym naczyniu mieszamy: kefir, rozpuszczone i ostudzone masło i jajka. Kiedy mokre składniki połączą się przelewamy je do suchych i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Twaróg miksujemy w misce razem z żółtkami i cukrem waniliowym oraz kaszą manną. Ubijamy także białka z dodatkiem odrobiny soli na pół sztywną pianę. Dodajemy ją do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników i uzyskania niezwykle delikatnego serka. Nakładamy do przygotowanych w formie papilotek w następującej kolejności: 1 łyżka ciasta, jedna łyżka masy serowej, aż do momentu wypełnienia ok 3/4 foremek. Pamiętajmy żeby ostatnią warstwą była warstwa ciasta. Przed wsadzeniem muffinek do piekarnika nagrzanego do 170 stopni posypujemy każdą babeczką ok łyżką stołową grubego, brązowego cukru. Zapiecze się na wierzchu tworząc piękną, karmelową, chrupiącą skórkę. Pieczemy około 20-25 minut!
czekoladka_m