Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Wielkanocny barszcz biały

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetny barszcz nadający się nie tylko na święta lecz na każdą porę obiadową w każdej rodzinie.

Wielkanocny barszcz biały Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wielkanocny barszcz biały

 

  • koncentrat barszczu białego
  • listek laurowy
  • ząbek czosnku
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 łyżki świeżo startego chrzanu
  • 150g śmietany 18%
  • 2-3 pętka białej kiełbasy
  • 250g zwykłej kiełbasy
  • 15g wędzonego boczku
  • sól, majeranek
  • kostka rosołowa
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Wielkanocny barszcz biały
Do dużego garnka wlewamy wodę. Doprowadzamy do wrzenia. Białą kiełbasę kroimy w plasterki, zwykłą w kostkę. Dorzucamy do wody. Dodajemy przyprawy i gotujemy około 20 minut. Dolewamy koncentrat barszczu białego i mieszamy a następnie zabielamy śmietaną. podajemy z jajkiem gotowanym na twardo.
Wielkanocny barszcz biały
Etap 1
Wielkanocny barszcz biały
Etap 2