pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Wielkanocny barszcz biały 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobry, na niedzielny obiad w święta

Wielkanocny barszcz biały 2

Składniki:

Wielkanocny barszcz biały 2

 

  • 1,5 litra wody
  • kawałek kości wieprzowej
  • pół marchewki
  • 1 butelka barszczu białego
  • natka pietruszki
  • 5 kawałków białej kiełbasy
  • 5 jajek
  • 1/3 cebulki
  • sól
  • pieprz
  • ząbek czosnku
  • kucharek do smaku

Sposób przygotowania:

Wielkanocny barszcz biały 2
Do wody dać kość, pokrojoną drobno cebulkę, i pokrojoną w kwadraciki marchewkę. Dodać żabek czosnku. Pogotować chwilę. Dodać białą kiełbasę. Dalej gotować. Dodać barszcz z butelki. Przyprawić. Nadal gotować. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane pozbawić skorupki. Pokroić na pół. Dać na talerz. Zalać barszczem. Posypać natką pietruszki. Pilnować aby na każdym talerzu znalazły się dwie połówki jajka i jedna kiełbasa.