julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Wielkanocny barszczyk biały.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 40

Smaczny na wielkanocne śniadanko :))

Wielkanocny barszczyk biały. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wielkanocny barszczyk biały.

 

  • 2 listki laurowe
  • ok. 1 szklanka barszczu białego lub żuru
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 szt. białej kiełbasy
  • 10 dag wędzonki lub boczku wędzonego
  • kawałek szynki
  • sól
  • pieprz
  • + 1 łyżka soli do wody

Sposób przygotowania:

Wielkanocny barszczyk biały.
Wodę wlewamy do garnka, wsypujemy sól i wrzucamy pokrojony w plasterki boczek, szynkę i białe kiełbaski. Gotujemy przez 10-15 minut, wlewamy barszcz lub żuru. Przyprawiamy solą, zielem angielskim i wrzucamy pokrojony w kosteczkę czosnek i jeden listek laurowy, gotujemy pod przykryciem. Na koniec przyprawiamy pieprzem i wrzucamy listek laurowy. Podajemy na śniadanie wielkanocne z chrzanem, szyneczką i kiełbaską. Smacznego :)
Wielkanocny barszczyk biały.
Wodę wlewamy do garnka, wsypujemy sól i wrzucamy pokrojony w plasterki boczek, szynkę i białe kiełbaski
Wielkanocny barszczyk biały.
Gotujemy przez 10-15 minut, wlewamy barszcz lub żur
Wielkanocny barszczyk biały.
Przyprawiamy solą, zielem angielskim i wrzucamy pokrojony w kosteczkę czosnek i jeden listek laurowy, gotujemy pod przykryciem