Sposób przygotowania:
Wielkanocny półmisek.
W osolonym łyżką soli i lekko posłodzonym wrzątku obgotować opłukane i podzielone na różyczki brokuły.Ok. 5 minut. W międzyczasie ugotować także jajka na twardo, min. 5 minut. Wystudzone brokułu ułożyć dookoła półmiska i w środku.Ja pokroiłam także w kostkę ugotowane łodygi brokuła. Jajka obrać, podzielić na ćwiartki i rozłożyć promieniście między brokułami.Posypać kostkami sera feta w ziołach. Zmiksować jogurt naturalny z majonezem i obranymi ząbkami czosnku np. blenderem.Posolić i opieprzyć pieprzem ziołowym. Polać jajka z brokułami. Ugotowaną ( np. z rosołu) marchew pokroić w kostkę .Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki.Udekorować wierzch półmiska marchewką, rzodkiewką i posiekanym szczypiorkiem.
Netka
marietta