Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Wielkanocny schab z rękawa :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Aromatyczny schab w marynacie pieczony w foliowym rękawie .

Wielkanocny schab z rękawa :

Składniki:

Wielkanocny schab z rękawa :

 

  • 1.5 kg schabu
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki przyprawy ,, Soczysty schab w sosie winnym ‘ Knorra
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 2 łyżki majeranku

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocny schab z rękawa :
Z oleju i przypraw zrobić pastę i natrzeć nią schab ( ja wyrównuję schab obcinając sterczące kawałki i odkładając je np. na gulasz ) .Mięso włożyć w zamykany pojemnik i zostawić w lodówce przez 24 godziny . Potem przełożyć do rękawa foliowego i zamknąć zapinką . Piec w rozgrzanym do 200 * C piekarniku przez 1,5 godziny. Wyjąć . Rozciąć ostrożnie rękaw i zlać do jakiegoś naczynia sos z pieczenia . Schab wystudzić .Kroić w plastry i podawać z ćwikłą , chrzanem , sosem tatarskim .