Sposób przygotowania:
Wielkie oczy
Ciasto miodowe: Sypkie składniki przesypać do miski i wymieszać. Dodać jajko, miód i posiekaną margarynę (powinna być miękka). Wyrobić ciasto i podzielić na dwie części. Rozwałkować dwa placki, wyłożyć (każdy placek oddzielnie) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.15min. w temp. 180*C. Ciasto na roladę: Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, margarynę, jajka i śmietanę wyłożyć do miski. Wszystko razem wymieszać i wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części, każdą część ciasta rozwałkować na prostokąt i rozsmarować marmoladę. Zwinąć rolady i piec 30min. w temp.180*C. Krem: 2szkl. mleka zagotować z cukrem, a w pozostałym mleku rozrobić budyń i obie mąki. Na gotujące mleko wlać budyń i mieszać aż do zgęstnienia masy. Wystudzić budyń i utrzeć z miękką margaryną na puch. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić w chłodne miejsce. Przełożenie: Na pierwsze ciasto miodowe położyć połowę kremu a na krem ułożyć rolady tak aby były odstępy. Pomiędzy rolady wlać tężejącą galaretkę . Wstawić ciasto do lodówki , by galaretka dobrze stężała. Następnie wyłożyć pozostały krem , wyrównać powierzchnię i przykryć drugim ciastem miodowym. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową.