Sposób przygotowania:
Wielobarwne ciasto owocowe
Biszkopt jasny:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt ciemny:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa budyniowa:
W pół szklanki mleka rozmieszać mąkę. Resztę mleka zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym . Wlać mleko z mąką i chwile pogotować. Ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce masy budyniowej cały czas ucierając. Mase podzielic na 2 części. Do jednej dodać kakao do drugiej sok z cytryny.
Masa z serków homogenizowanych:
Galaretki rozpuścic w połowie podanej wody. Gdy galaretki będą tężejące zmiksować z serkami.
Przygotować galaretkę szafirową i pomarańczową.
Przełożenie: Jasny biszkopt posmarować masa kakaową. W biszkopcie ciemnym kieliszkiem wykroić dziurki i przykryć nim masę. Do otworów w cieście włożyć maliny. Całość zalać galaretką szafirową. Wstawić do lodówki. Na galaretce rozsmarować masę z serków. Na masę wyłożyć kółka wyciete z ciemnego biszkoptu. Rozsmarować masę cytrynową. Poukładać brzoskwinie i zalać tężejącą galaretka pomarańczową.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Biszkopt ciemny:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa budyniowa:
W pół szklanki mleka rozmieszać mąkę. Resztę mleka zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym . Wlać mleko z mąką i chwile pogotować. Ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce masy budyniowej cały czas ucierając. Mase podzielic na 2 części. Do jednej dodać kakao do drugiej sok z cytryny.
Masa z serków homogenizowanych:
Galaretki rozpuścic w połowie podanej wody. Gdy galaretki będą tężejące zmiksować z serkami.
Przygotować galaretkę szafirową i pomarańczową.
Przełożenie: Jasny biszkopt posmarować masa kakaową. W biszkopcie ciemnym kieliszkiem wykroić dziurki i przykryć nim masę. Do otworów w cieście włożyć maliny. Całość zalać galaretką szafirową. Wstawić do lodówki. Na galaretce rozsmarować masę z serków. Na masę wyłożyć kółka wyciete z ciemnego biszkoptu. Rozsmarować masę cytrynową. Poukładać brzoskwinie i zalać tężejącą galaretka pomarańczową.