Sposób przygotowania:
Wieniec czekoladowy z brzoskwiniami
Najpierw zmiksować niecałą kostkę margaryny lub masła, dodawać kolejno jajka, cukier, śmietankę, czekoladę w proszku, a na koniec odmierzoną mąkę z proszkiem do pieczenia, którą przesiać przez sito do pozostałych składników. Brzoskwinie świeże umyć, przekroić i wypestkować (zależy od sezonu) lub odsączone z zalewy. Można je pokroić na ćwiartki lub w kawałki i dodać do masy. Wymieszać. Blachę z lejem natłuścić resztą margaryny i wysypać kaszą manną. Nagrzać piekarnik do 175 st. C i wstawić do gorącego blachę z masą. Piec ok. 45 min. Po upieczeniu wyjąć, wystudzić i delikatnie wybić na talerz ciasto. Posypać powierzchnię ciasta cukrem pudrem. Kroić i podawać.