Sposób przygotowania:
Wieniec drozdzowy z brzoskwiniami
1/2 szklanki cieplego mleka wlac do miski, dodac 1 lyzeczke cukru, 1 lyzeczke maki, szczypte soli i rozkruszone drozdze. Odstawic na 15 min. w cieple miejsce. W tym czasie ubic zoltka z cukrem, a brzoskwinie odsaczyc z soku, maslo stopic i ostudzic. Do wyrosnietego rozczynu dodac make, ubite zoltka, rozpuszczone i ostudzone maslo oraz 1 szklanke cieplego mleka. Ciasto mieszac drewniana lyzka. Odstawic pod przykryciem na 60 min. w cieple miejsce. Po tym czasie ciasto jeszcze raz przemieszac lyzka drewniana i wylozyc do wysmarowanej tluszczem formy z kominkiem. Na ciasto wylozyc kawalki brzoskwin lekko je wciskajac i odstawic do czasu nagrzania sie piekarnika. Ciasto piec ok.40 min. w temp.180 stopni. Do rondelka wsypac cukier, dodac maslo i smietane, zagotowac do calkowitego rozpuszczenia sie cukru. Dodac platki migdalowe i wymieszac. Wyciagnac upieczone ciasto i wylozyc na nie platki migdalowe. Zwiekszyc temp. do 200 stopni (zalaczyc tylko gore) i piec ciasto jeszcze ok. 5 min. do zarumienienia sie platkow.
Jojo
Sarenka
luna
Natala1210
elzbieta8960
misia53
luna
Bez obawy misiu, moja tez ma 28 cm. srednice.
eli_555
Doro
Babciagramolka
iwona3004
bogda46
justynka_10_1u