Sposób przygotowania:
Wieprzowe zraziki w sosie
Pokroić mięso w nie za duże plasterki . Posypać przyprawami ( papryką mieloną , pieprzem i szczyptą soli ) . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano mięso .Pokroić cebulę i smażyć razem z mięsem mieszając . Dolać wody . Dusić aż mięso będzie miękkie . Koncentrat zmieszać ze śmietanką i wlać do mięsa .Dołożyć masło . Doprawić do smaku . Mąkę rozrobić w zimnej wodzie -przegotowanej , wlać do sosu i podgrzać , aż sos zgęstnieje .
elzbieta8960
Babciagramolka
Jest bardzo wygodna - w zasadzie to zastepuje mi nawet garnek - smażę wniej , dusze , a ostatnio robiłam konfitury . Tyle ze wiecej niż 1 kg mięsa nie da sie w sosie na raz zrobić - no i musii być pokrojone .Ale jest super.
elzbieta8960
Babciagramolka
Zobacz na Facebooku w profilu Delimano
elzbieta8960