Sposób przygotowania:
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym
Mięso umyć, pokroić w paseczki. Z mąki, jajek, wody i soli przygotować dość rzadkie ciasto. Kawałki mięsa zanurzać w cieście, smażyć na głębokim oleju. Po usmażeniu mięso wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku.
Dwie łyżki oleju roślinnego rozgrzać na patelni, dodać posiekany czosnek, lekko odsmażyć, zdjąć z ognia. Dodać ocet winny, cukier, rozprowadzoną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem, zagotować.
Mięso włożyć do sosu, podgrzać. Podawać z makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko.
Dwie łyżki oleju roślinnego rozgrzać na patelni, dodać posiekany czosnek, lekko odsmażyć, zdjąć z ognia. Dodać ocet winny, cukier, rozprowadzoną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem, zagotować.
Mięso włożyć do sosu, podgrzać. Podawać z makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko.