beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Wieprzowina w  zalewie z  gruszek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Wieprzowina w  zalewie z  gruszek

Składniki:

Wieprzowina w  zalewie z  gruszek

 

  • 1  kg peklowanego, ugotowanego schabu,
  • 1  kg twardych gruszek.

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w  zalewie z  gruszek
Starannie wymieszać wszystkie składniki zalewy i  podgrzać. Gruszki obrać ze skórki i  obgotować w  zalewie, osączyć, po czym włożyć do słoja. Zalewę odparować do połowy objętości, zalać gruszki i  podawać do mięsa.