Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wieprzowina z bananami

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso umyć, pokroić w kostkę, natrzec solą, pieprzem, majerankiem i papryką,

Wieprzowina z bananami

Składniki:

Wieprzowina z bananami

 

  • 1/2 kg mięsa wieprzowego najlepiej ze schabu
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2-3 banany
  • 5 dag masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z bananami
Mięso umyć, pokroić w kostkę, natrzec solą, pieprzem, majerankiem i papryką, skropić octem, wymieszać i odstawić  w chłodne miejsce. Po upływie 2 godzin smażyć kawałki mięsa na rozgrzanej oliwie. Banany obrać ze skórki, pokroić na grube plastry i smażyć na maśle. Mięso wyłozyć na półmisek, pokryć smażonymi bananami i podawać. Danie jest najsmaczniejsze jeśli mięso poda się z ryżem.

Tagi:

mięso schab