Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wieprzowina z fasolą w pikantnym sosie

         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wieprzowinę oczyścić z tłuszczu, pokroić w kostkę i osolić. Cebulę oraz czosnek

Wieprzowina z fasolą w pikantnym sosie

Składniki:

Wieprzowina z fasolą w pikantnym sosie

 

  • 40 dag ugotowanej białej fasoli
  • 20 dag mięsa wieprzowego
  • 5 dag szynki czosnkowej
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 ml pikantnego soku pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z fasolą w pikantnym sosie
Wieprzowinę oczyścić z tłuszczu, pokroić w kostkę i osolić. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry i posiekać, a następnie zeszklić na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek. Dodać wieprzowinę. Kiedy mięso będzie zarumienione włożyć fasolę i wlać sok pomidorowy. Dusić 30 min. Szynkę pokroić w paski i wrzucić do pozostałych składników. Całość doprawić solą i pieprzem. Podawać z ciemnym pieczywem.