Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wieprzowina z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso wieprzowe w sosie z fasolką podawać z kaszą, ziemniakami lub pieczywem

Wieprzowina z fasolką szparagową

Składniki:

Wieprzowina z fasolką szparagową

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina z fasolką szparagową
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, zrumienić na maśle. Dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Przełożyć do rondla, wlać około pół szklanki wody, połowę śmietanki, dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, szczyptę soli i pokrojoną w plasterki marchew i dusić pod przykryciem do miękkości. Około 10 minut przed końcem gotowania dolać resztę śmietanki wymieszanej z mieloną papryką i wsypać umytą, odmrożoną, fasolkę szparagową, dogotować. Gotową potrawę przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawa maggi.