Sposób przygotowania:
Wieprzowina z ryżem curry
Ryż gotować 20 min w osolonej wodzie na wolnym ogniu. po 1 min gotowania dodać rodzynki. umyte i oczyszczone pory pokroić w krążki. Schab pokroić w paseczki. Miętę lub natkę pietruszki umyć i część z niej posiekać, a resztę pozostawić do dekorowania. Mięso podsmażyć na oleju, doprawić solą i białym pieprzem. Dodać do mięsa plasterki porów. Następnie całość przez krótką chwilę smażyć i polać rosołem. Patelnię z mięsem nakryć i dusić zawartość 5 min. Dodać do mięsa mąkę rozprowadzoną w śmietanie i jednocześnie wrzucić miętę. Przyprawić solą i czarnym pieprzem, natomiast ryż przyprawić curry. Gotowe mięso podawać, oczywiście z przygotowanym ryżem.
Gość
Gość
pomyliło ci się z arabami. hindusi nie jedzą wołowiny.