Sposób przygotowania:
Wieprzowina z sosem ananasowymRyż gotujemy jakieś 15 minut w osolonej wodzie. Dymkę kroimy w cienkie plasterki i dodajemy je do ryżu. Gotujemy razem jeszcze 5 minut. Osączamy na sitku. Nacieramy mięso sola i pieprzem i podsmażamy je na 2 łyżkach margaryny .Potem zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze 10 minut. Osączamy ananasy, kroimy na małe kawałki i podsmażamy na tłuszczu z smażenia mięsa. Zalewamy ananasy rosołem, wsypujemy curry i zielony pieprz. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy razem na 1 półmisku - w środku układamy pokrojone w plasterki mięso, po jednej stronie ananasa a po drugiej ryż z cebulką. Polewamy delikatnie sosem i ozdabiamy natką pietruszki. Resztę sosu podajemy w sosjerce. Smacznego!!!