noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

wieprzowinka w puree

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne danie, idealne na niedzielny obiad

wieprzowinka w puree

Składniki:

wieprzowinka w puree

 

Sposób przygotowania:

wieprzowinka w puree
Mięso kroimy w kosteczkę, dodajemy przyprawy, 2 łyżki soku z grejpfruta, 2 łyżki oleju, łyżkę wódki. Mieszamy, pozostawiamy na 3 godziny pod przykryciem. Cebule podsmażamy. Z ziemniaków, masła i smietany robimy puree. Mięso delikatnie obsmazamy z dwóch stron na oleju, następnie wrzucamy do puree, dodajemy cebulę. mieszamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego,posypujemy startym zółtym serem, zapiekamy około 20 minut w mocno nagrzanym piekarniku

Tagi:

sery ser