Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Wieprzowy gulasz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Taki gulasz wieprzowy to świetne danie i jest uwielbiany przez domowników

Wieprzowy gulasz Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wieprzowy gulasz

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowy gulasz
Mięso umyć, pokroić w kostkę, obrumienić na 2 łyżkach smalcu. Przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać angielskie ziele, liść laurowy, oprószyć solą i dusić około 20 minut. Po tym czasie dodać drobno posiekaną cebulę, zrumienioną na pozostałym tłuszczu w którym smażyło się mięso i dusić do miękkości. Na patelni rozgrzać pozostały smalec, wymieszać z mąką i zrobić rumianą zasmażkę. Połączyć z mięsem, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, rozgnieciony czosnek, przyprawić do smaku.
Wieprzowy gulasz
Etap 1