Sposób przygotowania:
Wieżyczki karkówkowo kapuściane
Karkówkę rozbijamy tłuczkiem , oprószamy czosnkiem, pieprzem i solą.Lekko nacieramy.Można odłożyć na pewien czas do lodówki. Pieczarki ok 10 szt myjemy albo obieramy i ścieramy na tarce.Na patelni rozgrzewamy olej i lekko podsmażamy pokrojoną drobno cebulę.Dodajemy starte pieczarki i dalej smażymy. Kapustę odciskamy( można pokroić), dodajemy na patelnię i podlewamy wodą. Solimy i dusimy do miękkości.(Garść to tyle ile nabierzemy ręką nie zaciskając jej) .Kapuściany farsz studzimy i doprawiamy do smaku.Plastry sera dzielimy na połowy i układamy obok siebie na połowie plastra mięsa.Przykrywamy ser składając mięso na połowę.Na każdy złożony plaster karkówki nakładamy kapuściany farsz i zwijamy w roladkę.Obsmażamy na rozgrzanym oleju , podlewamy niewielka ilością wody albo bulionu i dusimy obracając roladki.Pozostałe pieczarki kroimy w plastry i dusimy na maśle.Doprawiamy do smaku.Podajemy z roladkami.Danie dekorujemy marchewką.