beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Wieżyczki karkówkowo kapuściane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Domownikom smakowało ale dość długo się przyglądali zanim zaczęli jeść.

Wieżyczki karkówkowo kapuściane

Składniki:

Wieżyczki karkówkowo kapuściane

 

Sposób przygotowania:

Wieżyczki karkówkowo kapuściane
Karkówkę rozbijamy tłuczkiem , oprószamy czosnkiem, pieprzem i solą.Lekko nacieramy.Można odłożyć na pewien czas do lodówki. Pieczarki ok 10 szt myjemy albo obieramy i ścieramy na tarce.Na patelni rozgrzewamy olej i lekko podsmażamy pokrojoną drobno cebulę.Dodajemy starte pieczarki i dalej smażymy. Kapustę odciskamy( można pokroić), dodajemy na patelnię i podlewamy wodą. Solimy i dusimy do miękkości.(Garść to tyle ile nabierzemy ręką nie zaciskając jej) .Kapuściany farsz studzimy i doprawiamy do smaku.Plastry sera dzielimy na połowy i układamy obok siebie na połowie plastra mięsa.Przykrywamy ser składając mięso na połowę.Na każdy złożony plaster karkówki nakładamy kapuściany farsz i zwijamy w roladkę.Obsmażamy na rozgrzanym oleju , podlewamy niewielka ilością wody albo bulionu i dusimy obracając roladki.Pozostałe pieczarki kroimy w plastry i dusimy na maśle.Doprawiamy do smaku.Podajemy z roladkami.Danie dekorujemy marchewką.

Tagi:

sery ser