Sposób przygotowania:
Wigilijne paszteciki
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: Mleko mieszamy z wodą , jajkiem i odrobiną soli, a następnie dodajemy mąkę pszenną do momentu aż ciasto nabierze konsystencji gęstej śmietany. Smażymy naleśniki. W zależności od patelni na której smażymy wyjdzie nam różna ilość naleśników. Ważne aby były cienkie bo inaczej będą pękać przy zwijaniu. Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone pieczarki, smażymy chwilkę , a na końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdy naleśnik nakładamy farsz i zwijamy. Panierujemy w rozbełtanych jajkach i bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony do momentu aż nabiorą ładnego złotego koloru.