Sposób przygotowania:
Wiosenna zapiekanka z brokułamiPokrój kurczaka w średniej wielkości kostkę, wrzuć na patelnię i smaż przez 15 minut z dodatkiem tłuszczu. Pod koniec smażenia dodaj śmietanę zaprawioną mąką i dopraw potrawkę solą i pieprzem. Na drugiej patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj zamrożone pieczarki POLTINO i podduś do odparowania wody. Dodaj podsmażone pieczarki do śmietanowej potrawki. Zamrożone brokuły POLTINO wrzuć do gotującej się, osolonej wody, zagotuj i odcedź. Podgotuj makaron przez około 3 minuty. W żaroodpornym naczyniu lub blasze do pieczenia ułóż makaron, na nim brokuły i potrawkę. Wiosenną zapiekankę posyp startym żółtym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut. Gotową wiosenną zapiekankę udekoruj śmietaną i natką pietruszki. Smacznego!
milenazajac
darek112
jovi
karita