Sposób przygotowania:
Wiosenne śniadanko wielkanocne
Cebulkę podsmażamy na patelni i wysypujemy ją na duży talerz a na nią kładziemy plastry sera. W garnuszku zagotowujemy wodę. Silikonową rączkę myjemy i osuszamy, po czym smarujemy jej wnętrze oliwą. Do każdej "kieszonki" wbijamy po jajku i wkładamy silikonową rączkę do garnuszka, który przykrywamy pokrywką i czekamy aż jajka ugotują się. Gdy już to nastąpi, ostrożnie wyjmujemy łyżką jajka z "kieszonek". Podobnie postępujemy z pozostałymi czterema jajami. W między czasie szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię z 3/4 szklanki wody i czekamy aż się rozmrozi. Dodajemy starty na najmniejszych oczkach czosnek i fetę - mieszamy, by powstała jednolita konsystencja. Ciepły szpinak kładziemy na żółty ser a na nim w okręgu układamy ugotowane jajka. Pomidorka kroimy w księżyce i wkładamy między jajka. W sam środek dania wbijamy pęczek szczypiorku. Smacznego! ;)