luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Wiosenny wieniec

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczne ciasto, latwe w wykonaniu.

Wiosenny wieniec Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiosenny wieniec

 

  • 4 jajka
  • 200 gram cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 200 gram masla lub margaryny
  • 200 gram maki pszennej
  • 2 budynie waniliowe (bez cukru na ½ l mleka)
  • 1 lyzka proszku do pieczenia
  • 50 gram rodzynek
  • 50 gram drobno posiekanych orzechow

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny wieniec
Jajka ubic z cukrem i cukrem waniliowym. Nastepnie dodac maslo i dalej ubijac. Wsypac make i budynie wymieszane z proszkiem do pieczenia, dodac rodzynki i orzechy i wszystko wymieszac do polaczenia sie skladnikow. Ciasto piec np. w formie z kominkiem ok.45 min. w temp. 175°C. Po upieczeniu mozna udekorowac lukrem.
Wiosenny wieniec
Etap 1
Wiosenny wieniec
Etap 2
Wiosenny wieniec
Etap 3