Sposób przygotowania:
Włoski chlebek z ziołami i serem żółtym
Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru i pół szklanki ciepłej wody,następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce. Do mąki dodajemy sól,olej i wyrośnięte drożdże,zagniatamy mięciutkie ciasto,w razie potrzeby dolewamy jeszcze ciepłej wody. Ciasto dzielimy na dwie części i wałkujemy. Jedną część wykładamy do tortownicy o średnicy 23 cm,posmarowanej masłem.Na cieście układamy warstwę sera żółtego i przykrywamy drugą częścią rozwałkowanego ciasta.Dokładnie dociskamy brzegi ,żeby ser nie wypłynął podczas pieczenia. Ciasto smarujemy olejem i posypujemy ziołami.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Po tym czasie pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni ,do zrumienienia.