Sposób przygotowania:
Włoski omlet pomidorowy
Na patelnię z nieprzywierającą powłoką, na 3 łyżkach oleju podsmażyć pokrojoną w cienkie paski paprykę, cebulę pokrojoną w piórka i plasterki pieczarek. Jaja ubić trzepaczką z mlekiem, mąką, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z sosem ( wykorzystałam sos boloński Łowicz) oraz serem. Na patelnię dodać kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem. Połowę mieszanki warzywnej z patelni przełożyć do miseczki. Na patelnię dodać łyżkę oleju w razie potrzeby. Wlać pół masy jajeczno- pomidorowej. Posypać oregano. Smażyć na małym ogniu do momentu ścięcia wierzchu. Zsunąć na talerz (można też przyłożyć talerz do patelni i obrócić - wtedy bardziej przypieczona część będzie na wierzchu). Tak samo usmażyć drugi omlet. Na gotowe omlety położyć szynkę, posypać świeżą zieleniną.
Luśka
Tit
thegrooba
Sarenka
jaNina
konrad.pow
thegrooba
he he;)Mieszkając tylko z siostrą i robiąc dania dla 2 osób ciężko zjeść 520g sosu podczas jednego posiłku. A jestem raczej osobą która lubi co dzień coś innego, więc wątpię w to bym mogła przyrządzić wielką patelnie jadła i jeść przez 3 dni to samo:) Na 3 różne posiłki mi starczy owszem:)Po 3 dniach stania w lodówce raczej bym wyrzuciła taki słoik. Bałabym się zawartości. Tym bardziej, że wg info na słoiku BEZ KONSERWANTÓW, więc miał by prawo się zepsuć po otwarciu stojąc kilka dni, a już nie chcę myśleć o miesiącu:)