Sposób przygotowania:
Włoski tort owocowy
Żółtka oddzielić od białek,białka ubić z 5dag.cukru,dodać żółtka chwilę ubijać,wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać.Tortownicę wyłożyć pergaminem,wlać ciasto i piec około 20min.w 175"C,ostudzić.Biszkopt posmarować dżemem.Mango odsączyć z zalewy i zmiksować,utrzeć owoc ze 10dag.cukru,sokiem z cytryny i serkiem mascarpone,dodać wino,wymieszać.Rozpuścic żelatynę, wymieszać ją z 3łyżkami kremu i połączyć z resztą kremu.12.5dag.śmietanki ubić i jak tylko krem zacznie gęstnieć ,dodać j,a i wymieszać.Wśnie odsączyć,sok przelać do naczynia,galaretkę wymieszać z 8dag.cukru i 6łyżkami soku,resztę soku zagotować,dodać galaretkę,podgrzać i dodać wiśnie.Na cieście rozłożyć 1\3kremu,na niego wyłożyć chłodną masę wiśmiową i przykryć ją pozostałym kremem.chłodzić około 2godz.Brzegi tortu posypać prażonymi płatkami migdałowymi.Ubić na sztywno pozostałe 12,5dag.kremówki i udekorowac nią ciasto.Mago pokroić w plastry i również udekorować nim tort.