Sposób przygotowania:
Włoskie Trio czyli Lumaconi w trzech odsłonach.
Gotujemy makaron 16-18min. Nadzienie szpinakowe: mrożony szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię, gdy już się rozmrozi dodajemy pokrojony ser pleśniowy i jeszcze chwilę podsmażamy. Wędzony filet z kurczaka rozdrabniamy z oliwą i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Nadzienie dyniowe: mrożoną dynię gotujemy, a następnie robimy z niej puree przeciskając ją przez sitko lub miksując blenderem. Drobno krojoną cebulę podsmażamy i dodajemy do niej tarty imbir oraz orzechy włoskie, aby wszystko razem chwilę się podsmażyło. Dodajemy podsmażone składniki, oraz tarty parmezan do dyniowego puree i szczyptę pieprzu oraz soli. Nadzienie łososiowo-pomidorowe: łososia siekamy z listkami bazylii,dodajemy szczyptę pieprzu i soli, mozzarellę kroimy w drobną kostkę, a pomidorki na ćwiartki. 1/3 muszli napełniamy nadzieniem szpinakowym, 1/3 nadzieniem dyniowym i pozostałą 1/3 łososiowo-pomidorowym. Makaron z nadzieniem podajemy z sosem czosnkowym, aby go przygotować wystarczy podsmażyć na maśle posiekany ząbek czosnku, dodać go do wymieszanych ze sobą majonezu i jogurtu, dodać łyżeczkę cukru, sól i pieprz do smaku, można również dodać posiekana świeżą bazylię, lub trochę suszonej.