Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Włoszczyzna w sosie mlecznym

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 303

Ugotowaną w wywarze lub w rosole włoszczyznę pokroić w drobną kostkę. Stopic masło,

Włoszczyzna w sosie mlecznym

Składniki:

Włoszczyzna w sosie mlecznym

 

Sposób przygotowania:

Włoszczyzna w sosie mlecznym
Ugotowaną w wywarze lub w rosole włoszczyznę pokroić w drobną kostkę. Stopic masło, dodać mąkę i tak przygotowaną jasną zasmażkę rozprowadzić mlekiem i zagotować. Dodać do sosu pokrajaną włoszczyznę, obrane ze skórki, pokrajane  wsłupki pomidory, zagotować. Przyprawić do smaku solą, odrobiną cukru i posypać zieleniną. Podawać jako dodatek do drobiu lub wołowiny, ewentualnie jako danie kolacyjne  dodając kilka pokrajanych parówek i przyprawiając potrawę na ostro papryką.