Sposób przygotowania:
Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze
Liście winogron gotujemy w lekko osolonej i posłodzonej wodzie (około 15 minut). Gotujemy kaszę al dente. Mięso mielimy. Obieramy cebulę i kroimy ją drobno. Na łyżce masła szklimy cebulę po czym dodajemy mięso. Przesmażamy je krótko do chwili aż zmieni kolor i lekko się poddusi. Łączymy mięso z kaszą , dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz słodką paprykę w proszku. Mieszamy dokładnie. Nakładamy masę mięsną na liście i zawijamy jak gołąbki. Układamy je w koszyczku parowaru. Parujemy zawijańce około 25 minut w zależności od wielkości. Podgrzewamy sos pomidorowy. Podajemy zawijańce z sosem pomidorowym udekorowane bazylią.