Sposób przygotowania:
Wolowina duszona.
Wolowine pokroic na plastry, natrzec przyprawami,dodac posiekany czosnek,cebule w polkrazki,cukier,sok z cytryny,wymieszac i po paru minutach wlac troszke oleju.Zostawic na noc w lodowce.
Nastepnie,otoczone w mace plastry obsmazyc na goracym tluszczu z obu stron,przelozyc do garnka,wlac wode i dusic do miekkosci.Pod koniec duszenia ,posolic.
Ziemniaki ugotowac,wycisnac przez praske,wlac tyle mleka,zeby nie bylo za rzadkie,dac maslo,sol i wymieszac.
Pasuja do tego duszone buraczki albo salatka z buraczkow-utarte na plasterki wymieszac z pokrojona w piorka cebulka,dodac sol,pieprz ,szczypte cukru,sok z cytryny,niech troche postoi.Potem dodac troszke oleju.
Nastepnie,otoczone w mace plastry obsmazyc na goracym tluszczu z obu stron,przelozyc do garnka,wlac wode i dusic do miekkosci.Pod koniec duszenia ,posolic.
Ziemniaki ugotowac,wycisnac przez praske,wlac tyle mleka,zeby nie bylo za rzadkie,dac maslo,sol i wymieszac.
Pasuja do tego duszone buraczki albo salatka z buraczkow-utarte na plasterki wymieszac z pokrojona w piorka cebulka,dodac sol,pieprz ,szczypte cukru,sok z cytryny,niech troche postoi.Potem dodac troszke oleju.
góralka
Sarenka
eli_555