Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Wołowina po hiszpańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciepłe, rozgrzewające danie dla całej rodzinki. Posmakuje każdemu.

Wołowina po hiszpańsku

Składniki:

Wołowina po hiszpańsku

 

Sposób przygotowania:

Wołowina po hiszpańsku
Na patelni podgrzewamy olej i podsmażamy na rumiano wołowinę pokrojoną w kostkę. Zdejmujemy z patelni i postępujemy tak samo z boczkiem. Groch moczymy na noc. Do dużego garnka dajemy wołowinę i boczek wraz z tłuszczem na którym się smażyło. Następnie dajemy cebulę pokrojoną w kostkę, seler naciowy również w kostkę, paprykę w kostkę, groch bez wody, pomidory z puszki, marchew w kostkę, czosnek wygnieciony przez praskę, bulion i wino. Wszystko mieszamy razem. Doprawiamy przyprawami wedle uznania i całość gotujemy ok. 1 godziny.

Tagi:

wołowina