Sposób przygotowania:
Wołowina z chutney i serem kozim, z kaszą jaglaną
Chutney: Kroimy cebulę i paprykę drobno i szklimy na patelni na oleju, dodajemy dużą łżkę cukru, łyżkę obtu winnego, 2 łyżki octu balsamicznego, wino i winegret jabłkowy. Dorzucamy kminek, doprawiamy solą i pieprzem. Kaszę gotujemy z olejem (łyżka), a potem zapiekamy z pokrojonym czosnkiem w piekarniku ok 40 min (180-200°C). Mięso oprószamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Smażymy na oleju- ok 1 min z każdej strony. Glazura: miód, sos chili, ocet balsamiczny łaczymy w miseczce. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy glazurą. Wstawiamy do piekarnika na ok. 3 min. Podajemy z kaszą. Na mięso kładziemy chutnej, a na to ser (można go wcześniej ciut podsmażyć na patelni teflonowej bez tluszczu, ale jeśli to twarożkowy ser kozi to nie trzeba).