Sposób przygotowania:
Wołowina z żurawiną
Mieso oplukac,pokroic w kostke .Wymieszac czesc maki,bazylie,sol oraz pieprz w plastikowej torebce.Dodac porcje pokrojonej wolowiny i potrzasnac torebka az mieso rownomiernie pokryje sie cienka warstwa maki.Pozostala czesc maki zachowac.Na pateli rozgrzac czesc oliwy.Mieso szybko obsmazyc,az zrumieni sie ze wszystkich stron.Usmazone mieso przelozyc do garnka.Na koniec dodac gozdziki i cynamon.Zalc rosolem tak aby mieso bylo w nim zanurzone.Zagotowac,przykryc garnek i na mylym ogniu dusic wolowine okolo 1,5 godziny.Dodac zurawine i sok z cytryny,dusic przez dalsze pol godziny ,az wolowina bedzie miekka.Z masla i pozostalej maki przyrzadzic zasmazke.Rozrzedzic ja wywarem z wolowiny ,dokladnie mieszajac i stopniowo dodawac do miesa az potrawa osagnie wlasciwa gestosc .Gotowac powoli jeszcze 10 minut.Przed podaniem posypac natka pietruszki