Sposób przygotowania:
„Wuzetka”
Ciasto: miękką margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać do ciasta. Wsypać kakao. Na końcu dodać ubite na pianę białka. Całość dokładnie wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wlać ciasto, upiec w gorącym piekarniku.
Krem: miękkie masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku i po jednej łyżce serek.
Żelatynę rozpuścić w bardzo małej ilości wrzątku, ostudzić. Żelatynę dodać do kremu, całość utrzeć.
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić, przełożyć kremem.
Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową lub udekorować kremem.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wlać ciasto, upiec w gorącym piekarniku.
Krem: miękkie masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku i po jednej łyżce serek.
Żelatynę rozpuścić w bardzo małej ilości wrzątku, ostudzić. Żelatynę dodać do kremu, całość utrzeć.
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić, przełożyć kremem.
Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową lub udekorować kremem.