„Wuzetka”

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto: miękką margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać do ciasta. Wsypać kakao

„Wuzetka”

Składniki:

„Wuzetka”

 

Sposób przygotowania:

„Wuzetka”
Ciasto: miękką margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać do ciasta. Wsypać kakao. Na końcu dodać ubite na pianę białka. Całość dokładnie wymieszać.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wlać ciasto, upiec w gorącym piekarniku.

Krem: miękkie masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku i po jednej łyżce serek.

Żelatynę rozpuścić w bardzo małej ilości wrzątku, ostudzić. Żelatynę dodać do kremu, całość utrzeć.

Upieczone i wystudzone ciasto przekroić, przełożyć kremem.

Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową lub udekorować kremem.