Sposób przygotowania:
Wuzetka wersja lightBiszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać stewię i nadal ubijać. W kolejnym kroku dodawać po żółtku i dokończyć ubijanie.
ETAP 2:
Delikatnie dodać przesiane mąki, kakao i proszek, wymieszać. Ciasto wyłożyć w formie i piec 20 min do suchego patyczka w 170-180 st. Wyjąć, ostudzić, przeciąć na pół.
Przełożenie:
W misce połączyć jogurt, serek i stewię. Dodać ziarna wanilii o dobrze wymieszać. Delikatnie wlać rozpuszczoną żelatynę i połączyć aby nie było grudek.
Wykonanie:
Na pierwszy blat biszkoptu nałożyć dżem. Posmarować. Ostrożnie przelać masę jogurtową i ułożyć drugi krążek ciasta. Wstawić do lodówki na całą noc.
Polewa:
Wymieszać jogurt ze stewią i kakao. Postawić na ogień, Doprowadzić delikatnie do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Odłożyć do całkowitego ostygnięcia. Zimna polewą polać ciasto i wstawić do lodówki na 2 godziny. Smacznego!
zbysiowa
monikaT83
zbysiowa
Brawo :))
monikaT83
niezły kąsek
Magdalena88
monikaT83
Bardzo dziękuję za miłe słowa, cieszę się że ciasto się podoba :)