Sposób przygotowania:
Wymyslna pieczen
Mieso mielone (ja mieszam drob z wolowina) zalewamy bulionem i dobrze mieszamy, dodajac do zaostrzenia smaku sosu sojowego TaoTao.Na blaszke wylozona pergaminem ukladamy pierwsza warstwe ciasta francuskiego zas na ciasto nakladamy owe mieso mielone rownomiernie je rozkladajac.Brokul lub szpinak obgotujemy w osolonej wodzie ok 4 minuty, nastepnie brokul rozkladamy na mieso (lub zamiast brokulu szpinak, ten skraplamy jeszcze sokiem z cytryny). Sosem beszamelowym polac warstwe z brokula. Bialka ubic na sztywna piane i delikatnie wymieszac ze startym serem, nastepnie wylozyc jako kolejna warstwe. Druga czesc ciasta francuskiego mozemy pokroic w pasy i ukladac po skosie z ok.1cm przerwa miedzy pasami.Roztrzepanym zoltkiem smarujemy ciasto francuskie i wkladamy blaszke do piekarnika na ok.45minut w temperaturze 180C°. Ja podaje te potrawe gdy mam gosci, poniewaz ladnie sie prezentuje nie tylko smakowo ale i wizualnie.Podaje z salatka i chlebkiem ziolowym pieczonym.
msewka
luna
lilalo