Sposób przygotowania:
Wyśmienite grzanki z pieczarkami
Pieczarki umyć, osuszyć, wyciąć nóżki i posiekane podsmażyć razem z cebulą na rozgrzanym maśle. Lekko przestudzić i zmiksować lub przepuścić przez maszynkę. Dodać tartą bułkę, jajko, natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Farszem napełnić kapelusze pieczarek, posypać tartą bułką, ułożyć na przygotowanej blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 180 stopni około 10-15 minut. Każdą kromkę chleba zanurzyć w mleku wymieszanym z surowym jajkiem, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Gorące grzanki wyłożyć na półmisek, ułożyć upieczone pieczarki i podawać.