Sposób przygotowania:
Wyśmienity sernik z biszkoptami
Przekręcony przez maszynkę ser, 1 szklankę cukru pudru i masło utrzeć.
Pozostałą część cukru utrzeć z żółtkami do białości.
Kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać.
Połączyć składniki i dokładnie utrzeć lub zmiksować.
Dodać białka ubite na sztywną pianę, aromat cytrynowy oraz namoczone i osączone rodzynki, lekko wymieszać.
Na dno tortownicy wyłożyć biszkopty.
Wlać do tortownicy o średnicy 24 cm.
Wstawić do nagrzanego pieklarnika.
Piec w temp. 170 stop. C. przez 50 minut.
Pozostałą część cukru utrzeć z żółtkami do białości.
Kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać.
Połączyć składniki i dokładnie utrzeć lub zmiksować.
Dodać białka ubite na sztywną pianę, aromat cytrynowy oraz namoczone i osączone rodzynki, lekko wymieszać.
Na dno tortownicy wyłożyć biszkopty.
Wlać do tortownicy o średnicy 24 cm.
Wstawić do nagrzanego pieklarnika.
Piec w temp. 170 stop. C. przez 50 minut.