Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Zagrzybione mielone.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kotlety mielone z suszonymi grzybami-pyszne polaczenie.

Zagrzybione mielone.

Składniki:

Zagrzybione mielone.

 

 

 

  • 1 kg mielonego miesa wieprzowego
  • 2 suche kajzerki
  • 1 duza cebula
  • 20 suszonych duzych grzybow(kapelusze)
  • 1 lyzka przyprawy do mies Knorr
  • 1 lyzeczka sosu sojwego
  • 1 duze jajko
  • pieprz
  • sol
  • czosnek granulowany
  • bulka tarta
  • olej

 

 

Sposób przygotowania:

Zagrzybione mielone.
Grzyby namaczamy na noc.Nastepnego dnia przekladamy je do garnka,zalewamy czysta woda i gotujemy.Bulki namaczamy w wodzie.Cebule kroimy w kostke i szklimy na oleju,odcedzamy na sitku z tluszczu.Grzyby odcedzamy na durszlaku.Odcisnieta bulke,grzyby i cebule mielimy w maszynce do miesa.Przemielone produkty,jajko,lyzke przyprawy do mies Knorr, lyzeczke sosu sojowego dodajemy do miesa mielonego.Doprawiamy sola,pieprzem i granulowanym czosnkiem.Wyrabiamy mase,formujemy kotlety,obtaczamy je w tartej bulce i smazymy na oleju na srednim ogniu.