monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Zając

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso mielone w nowej odsłonie

Zając

Składniki:

Zając

 

  • pół kilograma mielonego mięska
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1 mała starta cebulka
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • W środek uszu włożyłam po kawałku żółtego sera,zaś w głowe ugotowane jajko

Sposób przygotowania:

Zając
Mięsko wkładamy do miski dodajemy jajko,bułke doprawiamy solą,pieprzem,majerankiem dodajemy startą cebulkę.No i zaczynamy lepić głowe zająca w środek włożyłam ugotowane jajko ,a w uszy po kawałku sera.Położyż na blaszkę i włożyć do piekarnika na ok 40 minut.Po tym czasie robimy naszemu zajączkowi wąsy ze szczypiorku i zęby np z czosnku.Moja córeczka zachwycona.