Sposób przygotowania:
Zając z modrą kapustą
Tuszki umyć, osmażyć, podzielić na 8 części. Warzywa(bez kapusty i papryki) pokroić. Dodać liść laurowy i goździki, wlać ocet i 250 ml wody. Zaprawą obłożyć mięso i odstawić na noc.Następnego dnia mięso wyjąć z marynaty, dokładnie obsypać mąką. Boczek pokroić i na rozgrzanej patelni smażyć razem z mięsem. Marynatę przecedzić przez sito, odsączone warzywa dodać do mięsa i dusić 5 minut. Wlać wódkę i marynatę. Wlać wódkę i marynatę, piec w temperaturze 200C przez 90minut.Każdy kasztan naciąć na krzyż i podpiec w piekarniku, aż łupina będzie odstawać. Ostudzić i obrać. Podsmażyć kasztany na maśle, dodać posiekaną kapustę i zalać sokiem z jabłek, dusić 30 minut. Mięso wyjąć z brytfanny. Warzywa wymieszać z pokrojoną papryką do sosu wlać resztkę mąki wymieszaną z odrobiną wody i zagotować. Zalać śmietaną. Sos i warzywa doprawić solą, pieprzem i podawać do mięsa.