Sposób przygotowania:
Zapiekana kasza jaglana z warzywami
1. Kasze jaglaną płuczemy kilkukrotnie pod zimną wodą aby pozbyć się goryczki.
2. Kasze gotujemy do miękkości na wywarze warzywnym.
2. Cukinię myjemy i kroimy drobno. Podsmażamy na oleju.
3. Dodajemy pokrojoną cebulę oraz przeciśniętym przez praskę czosnek.
4. Dodajemy pokrojone pomiorki koktajlowe .
5. Dodajemy pokrojoną drobno czerwoną paprykę oraz świeży szpinak. Doprawiamy solą pieprzem, suszona bazylią,tymiankiem oraz oregano.
7. Ugotowaną kaszę jaglaną i podsmażone warzywa. Mieszamy składniki i przekładamy do naczynia żaroodpornego a na wierzchu posypujemy startym serem .
8. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 15-20 minut.
2. Kasze gotujemy do miękkości na wywarze warzywnym.
2. Cukinię myjemy i kroimy drobno. Podsmażamy na oleju.
3. Dodajemy pokrojoną cebulę oraz przeciśniętym przez praskę czosnek.
4. Dodajemy pokrojone pomiorki koktajlowe .
5. Dodajemy pokrojoną drobno czerwoną paprykę oraz świeży szpinak. Doprawiamy solą pieprzem, suszona bazylią,tymiankiem oraz oregano.
7. Ugotowaną kaszę jaglaną i podsmażone warzywa. Mieszamy składniki i przekładamy do naczynia żaroodpornego a na wierzchu posypujemy startym serem .
8. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 15-20 minut.
ciasteczka